Купиха изоставения в кв. Надежда болид


03 Feb 2023

Преди два дни писахме за публикация на италианското издание Corriere della Sera, в която сайтът съобщи, че у нас се намира изоставен болид на Ferrari от Formula 1. Новината бързо набра популярност и бе разпространена от най-различни медии. Не мина много време преди да се установи, че колата е реплика на Ferrari F2005, с която Шумахер и Барикело записват един от най-слабите си сезони за Скудерията. Тоест, макет без каквато и да състезателна история, но все пак с ефектна визия.

Днес се появи допълнителна информация с развръзка. Тя идва от сайта vsi4kibri4ki.com, където пише, че изоставеният в столичния кв. Надежда болид вече има нов собственик, възнамеряващ да възстанови макета и да го използва с цел реклама на бизнес с автомобилни симулатори. Пише също, че експонатът е родно производство и преди време е бил експониран в хотел в Банско.

В публикацията също се поставя въпросa дали репликата ще продължи да носи рекламните стикери/разцветка, тъй като от Ferrari вече знаят за съществуването ѝ, от оригиналната статия на италианската медия.

Лукс от Китай!