Сушат наводнено Audi e-tron GT в сандък с ориз

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

05 Feb 2023

Всеизвестен факт е, че електрическите автомобили не са от най-лесните за гасене, когато възникне пожар. Някой служби дори разполагат с контейнери пълни с вода и специални смеси, в който спускат злополучното возило, за да са сигурни, че огънят ще спре.

Ситуацията с това Audi e-tron GT е по-различна, отново има замесен по-голям от колата съд, отново има „специална субстанция“, но тук целта е обратната – изсушаване на автомобила. А въпросната субстанция е… ориз. Десетки чували с ориз.

Явно има практика за сушене на мобилни телефони в съдове с ориз. Същата, но с увеличен мащаб, използва Рич Бено, един от хората зад YouTube канала Rich Rebuilds. Там често виждаме как ентусиасти разглобяват и възстановяват (не винаги) автомобили Tesla. Там видяхме и как Model S получи V8, което бе поредната закачка на Рич и хората му с Илон.

Конкретното возило е наводнено от ураган 2022 Audi e-torn GT на едва 2591 мили. Засега в канала има две видеа посветени на колата, като във второто става ясно, че водата е солена. Не е голяма изненада, но това значително увеличава шанса за по-сериозни щети по електрическите компоненти.

Дали стотиците килограми ориз ще помогнат? Предстои да разберем.

 

Първородната Godzilla!