Ето как Porsche тества новия Cayenne

  • Галерия с десет снимки от тестовете Галерия с десет снимки от тестовете

08 Feb 2023

В деня, в който BMW показа обновените X5 и X6, Porsche не пропусна да се похвали с напредъка по Cayenne. Третото поколение на кросоувъра беше представено през 2017 и вече е крайно време за сериозно обновяване. Тестовете явно са сравними с тези при разработването на изцяло ново поколение, ако съдим от видеата.

 

Инженерите са променили двигателите, настройките на шасито, окачването и външността. Интериорът също ще е много по-модерен и дигитален.

Тестовете за издръжливост на горещина и прах се провеждат в Мароко, южните части на Испания и в Щатите. Настройките на окачването и издръжливостта при високи скорости се изпитват на “Нюрбургринг”. Ледените снимки пък са от района на Леви във Финландия, където е северната база на Porsche. Там компанията изпитва моделите както по обществени пътища, така и на ледени писти, които се изграждат върху повърхността на замръзнали езера.

Засега Porsche се въздържа от подробности, но знаем, че плъгин хибридният вариант ще е по-мощен и с по-голяма батерия, която ще осигурява повече пробег изцяло на ток. Актуалният модел има батерия с капацитет 17,9 кВтч, достатъчна за около 50 км пробег при Cayenne E-Hybrid и около 40 км при Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Новата система на пневматичното окачване ще позволява по-лесно адаптиране към различни терени и настилки. Изглежда Porsche все още държи моделът да има някакъв тип офроуд възможности, макар да е ясно, че собствениците на този тип коли по-често ще се нуждаят от изглаждане на неравности по магистралата (“Хемус” попада в графата офроуд така или иначе), отколкото от измъкване с теглич от кални локви.

Промени има също по HD матричните фарове с LED графики, но като цяло очакваме дизайнът да е само леко еволюирал спрямо Cayenne отпреди обновяването. По-сериозни ще бъдат разликите в интериора, където очакваме сериозна степен на дигитализация с по-голям екран и по-бърза операционна система.

Световната премиера на обновения Cayenne е предвидена за тази пролет.

 

Лукс от Китай!