Дъг де Муро сбъдна голямата си мечта, сдоби се с Porsche Carrera GT

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.
  • Дъг и  Ро Чой. Дъг и Ро Чой.

09 Feb 2023

Ако следите новостите в автомобилния свят, което вероятно правите, щом четете и гледате нас, шансът да не знаете кой е американецът Дъг де Муро е много малък. Последното му видео е особено интересно, емоционално и любопитно. Не е класическо за Дъг, детайлно представяне на автомобил, а е за неговата история.

И по-конкретно за това как вече 34-годишният автомобилен фен успява да извърви пътя от просто… такъв, през почти случайното заснемане на любимата му кола на 15 юли 2005, Porsche Carrera GT, през първите му стъпки в автомобилната журналистика, до създаването на YouTube канала и старта на Cars & Bids, с кулминация (засега), сбъдването на мечтата – горд и супер щастлив собственик на Carrera GT.

Последните две са тясно свързани. Онлайн платформата за търгуване на автомобили на Дъг се разви със страхотни темпове, продадените през нея коли за 2020 са на стойност от над 220 млн. долара, което привлече на вниманието на потенциални акционери. В крайна сметка се стигна до сделка със специализиращите в инвестиции в медийния сектор The Chernin Group.

Сделка на стойност 37 млн. долара, част от условията на която са ръководител на Cars & Bids да стане Ро Чой. Той самият има сериозен опит и бизнес постижения, започвайки с приложението за паркиране Luxe (в периода 2015-2017), което бързо набира сила и бе закупено от Volvo. Пследва BitTorrent, а после Eaze, занимаваща се с доставка на… канабис, и от декември 2022, споменатата в началото на абзаца нова роля.

Самият Дъг е изключително щастлив от тази промяна, която му позволи да похарчи част от заслужените според нас средства за този култов автомобил. Респект към де Муро, чиито канал вече има над 4,58 млн. абоната, радваме му се от сърце и му пожелаваме да си кара новата придобивка с широка усмивка, дълги години!

Първородната Godzilla!