Tesla първо обвини шофьора за падналия волан, а после му обеща чисто нова кола


10 Feb 2023

По-рано през февруари един инцидент с автомобил Tesla Model Y много бързо обиколи целия свят чрез новинарския поток и стигна и до България. Тогава знаехме само обстоятелствата около самия инцидент - паднал волан на чисто нов екземпляр по време на движение - но още не знаехме нищо за това как се развиват нещата след това.

За щастие - ранени и пострадали няма. Освен може би престижът на Tesla, тъй като от компанията първо казват на собственика, че той е виновен за случилото се и ще трябва да заплати ремонт на стойност от 104 долара. Човекът обаче отнася въпроса директно до Илон Мъск посредством публикация в Twitter, а успоредно с това прави и анкета дали хората смятат, че той трябва да получи нов автомобил или да си вземе обратно ремонтирания.

 

 

Реакцията е светкавична - от сервиза на Tesla се свързват с него и му казват, че не трябва да заплати ремонта. След още известно време комуникация получава и предложение за замяна с чисто нов автомобил, а старият да бъде изкупен от самата компания. 

„Основното ми намерение е наистина да се уверя, че това няма да се случи на никое друго семейство. Те [Tesla] трябва да разследват случая и да се уверят, че това, което са направили погрешно, няма да се повтори. Смятам, че безопасността е много по-важна от джаджите в колата", коментира собственикът.

 

 

Засега Tesla не се ангажира със срок за доставка на новия автомобил. Все пак от компанията ще поемат всички разходи, съпътстващи трансфера на двата кросоувъра.

Лукс от Китай!