Илон Мъск: Изкуственият интелект е основната заплаха за човечеството


16 Feb 2023

Илон Мъск, човекът, за когото спокойно можем да кажем, че направи революция в автомобилната индустрия, наскоро говори чрез видеовръзка по време на Световната правителствена среща на високо равнище в Дубай. Един от най-богатите хора на света и създател на космическата програма Space X коментира какви са заплахите, които са надвиснали над човечеството в момента. Като най-голяма заплаха Мъск открои изкуственият интелект.

"Той има както положителни, така и отрицателни страни. Перспективите за приложението му са огромни, но той представлява и огромна опасност. Вземете например ядрената енергетика. Имаме производството на ядрена енергия и имаме ядрени оръжия", собственикът на Twitter обясни, давайки нагледен пример. "Поради тази причина смятам, че трябва до известна степен да сме загрижени за това. Нуждаем се от някаква регулация в тази област."

Мъск говори и по темата за свалените неидентифицирани обекти над Америка в последните дни, като заяви, че според него няма извънземни. "Не мисля, че са извънземни. По въпроса за извънземните като цяло съществува така нареченият парадокс на Ферми. Ако Вселената наистина е толкова стара, колкото твърди науката, тогава къде са те? Имам предвид, че ако Вселената съществува от 13,8 милиарда години, не би ли трябвало да има извънземни навсякъде? Не съм виждал никакви доказателства за извънземна технология или извънземен живот. Аз съм собственик на Space X и не мисля, че някой знае повече от мен за Космоса или поне за космическите технологии", каза още той.

Първородната Godzilla!