VW показа обновения ID.3

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

01 Mar 2023

Volkswagen представи обновения ID.3. Електрическият хеч е на пазара от четири години, така че моментът за промени е настъпил. Дизайнът е променен съвсем фино с нова предна броня, която подобрява аеродинамиката. Задницата е запазена идентична с отиващия си модел, като нови са само задните светлини.

 

Критикуваният от клиентите интериор на актуалния модел е подобрен с по-качествени материали, главно от рециклирани пластмасови бутилки и други еко материали, като е изцяло веган. Зад волана работи 5,3-инчов дисплей за основните функции, докато сензорният екран е с диагонал от 12 инча. Опционално ще се предлага и хедъп дисплей.

 

Двете съществуващи батерии са запазени – с капацитет от 58 и 77 кВтч, като голямата осигурява до 546 км с едно зареждане – със 120 км повече от малката. В бъдеще се предвижда базов модел с малко по-ниска цена, който ще използва по-малка батерия с капацитет около 40 кВтч и пробег около 350 км с едно зареждане. Засега обаче и двете батерии идват с електромотор с 204 к.с. и 310 Нм. По-късно очакваме вариантът GTX с два електромотора и 300 к.с.

Volkswagen очаква интересът към ID.3 да продължава да расте и за целта ще започне производство и във Волфсбург, което да подпомогне това в Цвикау и Дрезден.

Базовият модел в Германия започва от 44 хил. евро, но бъдещият вариант с по-малка батерия вероятно ще слезе под 40 хил. евро.

 

Първородната Godzilla!