Porsche превърна ID. Buzz в новия Renndienst

  • Галерия с 12 снимки на стари и нови Renndienst Галерия с 12 снимки на стари и нови Renndienst

02 Mar 2023

Попадали ли са ви снимки на бусовете VW T1 и T2, които Porsche използва през 50-те, 60-те и 70-те, за да поддържа своите състезателни програми? Това са (най-често) червени сервизни коли, които минават стотици километри всеки уикенд преди епохата на моторхоумовете, за да помагат за обслужването на състезателни легенди като 904, 908, 910 и 917. Днес Porsche възражда традицията да използва бусове VW за целта, но преминава в новата ера с изцяло електрическо задвижване. За целта един ID. Buzz прави компания на Taycan Sport Turismo, като и двете машини са лакирани в стилния цвят бургундско червено.

Общо осемте ID. Buzz всъщност са пътническите версии, но това едва ли пречи на идеята. Те се задвижват от монтиран в задната част електромотор с 204 к.с., който черпи енергия от батерия с капацитет 77 кВтч.

Между другото преди пет години Porsche направи и собствен концептуален ван Renndienst, който за добро или лошо не стигна до производство. Вижте него и някои от историческите Renndienst-ове в галерията над текста.

Лукс от Китай!