Обучават полицаи от страната как да спират автомобили принудително

  • 3 снимки от обучението 3 снимки от обучението

08 Mar 2023

Служители с полицейски правомощия от 15 областни дирекции на МВР в страната участваха в обучение за повишаване на професионалната компетентност. „Изграждане на КПП, технически действия и ред за употреба на физическа сила и помощни средства от полицейските органи – устройства за принудително спиране на превозните средства“ е темата, върху която бе насочено вниманието им. 

След теоретичната част, участниците приложиха познанията си на практика на автополигона на НВУ „Васил Левски“ в с. Беляковец с демонстрация на принудително спиране на автомобил и задържане на лица. С помощта на полицейско куче в автомобила бяха открити наркотични вещества. В еднодневния курс участваха служители с полицейски правомощия от ОДМВР – Варна, Видин, Габрово, Добрич, Ловеч, Монтана, Плевен, Разград, Русе, Силистра, София, Търговище и Шумен. Домакин бе  ОДМВР – Велико Търново. 

Втората разиграна ситуация отново беше преследване на автомобили, но този път с лица, извършили въоръжен грабеж, не изпълнили полицейско разпореждане за спиране на колата, с последвало преследване и принудително спиране, задържане на извършителите, извършване на процесуално следствени действия. 

Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров подобни обучения на различни тематики ще се провеждат периодично със служители от всички областни дирекции, които ще имат за задача да предадат наученото на колегите си, с цел по-добра практическа подготовка на целия състав.

Първородната Godzilla!