Това са трамвайните релси на току-що ремонтирания бул. Цар Борис III в София


09 Mar 2023

Ремонтът на бул. Цар Борис III в София - поредният участък, който не се изпълнява качествено, а на всичкото отгоре се и бави. Така най-кратко с думи може да бъде описана ситуацията с тази реконструкция на ключов за столицата път. Но, както знаем, една снимка може да каже много повече от хиляди думи, затова просто вижте фотоса по-горе. Това е състоянието на железопътните релси по булеварда веднага след ремонтирането им.

Няма да навлизаме в подробности относно това коя фирма, приближен на кого, е изпълнител на ремонта - това е тема за дискусия в друг тип медия. Но няма как да не обърнем внимание на това колко криви всъщност са трамвайните релси. И не, това не е преправяна снимка, а действителното състояние, колкото и разни хора да ви обясняват, че информацията е fake. Ако живеете в София, просто отидете и вижте с очите си - ние го направихме и релсите са наистина криви.

На снимката по-долу пък можете да видите как изглеждат паветата около релсите. Надали сте изненадани обаче - свикнахме с идеята, че в цяла София не могат да се намерят майстори, които да наредят едни павета като хората. Стигна се дори до там, че Европейската прокуратура ще разглежда друг ремонт в столицата, този на централните части с жълти павета. Дали не е добре прокурорите да хвърлят един бърз поглед и на бул. Цар Борис III?

Снимки: Спаси София

Първородната Godzilla!