Белгия: Камера засече нарушител с 306 км/ч, но не успя да го снима

  • Пет снимки на бързи коли по магистралата, които нямат нищо общо с тази от Белгия, но трябваше с нещо да илюстрираме материала Пет снимки на бързи коли по магистралата, които нямат нищо общо с тази от Белгия, но трябваше с нещо да илюстрираме материала

10 Mar 2023

Интересен развой на събитията! Камера за скорост по магистрала A13 между Антверпен и Лиеж в Белгия засякла нарушител с 306 км/ч. Но не успяла да го снима. Куриозният случай, за който разбираме сега, всъщност е от края на 2020 г., когато трафикът по магистралите в цяла Европа беше доста намалял заради пандемията.

Абсурдното е, че радарът на камерата е сработил и е отчел скоростта от 306 км/ч, но самата камера била лицензирана да работи със скорости до 300 км/ч и съответно не е могла да направи снимка. Така полицията останала с напълно безполезната информация, че някой е профучал пред камерата със 186 км/ч над позволеното (120 км/ч). Органите на реда опитали да намерят нарушителя чрез други камери в района, но безуспешно. За подобно нарушение в Белгия отнемат книжката за до пет години и глобяват до 2750 евро.

Излишно е да казваме, че снимките са илюстративни… Нямаме идея дали колата е била Porsche, но е ясно, че има доста богат избор от коли, дори не само суперколи, които могат да развият 306 км/ч.

Източник: Pledge Times

Много практичен и интересен!