На 18 март във В. Търново ще се проведе 'Трабант фест' 2023


13 Mar 2023

Велико Търново и тази година ще домакинства "Трабант фест", който ще отбележи 12-тото си издание. Събитието е планирано за 18 март, четири дни преди празника на града.

“Стартирахме идеята през 2009 г. двамата с Ивайло Антов на майтап, без никакви средства. Събраха се 36 трабанта само от В. Търново”, разказа пред Янтра Днес за началото на феста доц. Милен Михов от Ретро клуб “Трабант – Велико Търново”. "12-ото издание на феста предстои на 18 март, като досега бяха пропуснати само 2020 и 2021 г. заради пандемията. То отново е част от проявите в празничния календар на Община Велико Търново. “Ретро клуб “Трабант – Велико Търново” кандидатства за финансиране и бе одобрен като част от календара. Предстои подписване на договора и с тази подкрепа и на спонсорите ще направим хубав празник”.

През миналата година на феста се събраха 80 автомобила, а рекордът досега е 148 коли. По време на пресконференция организаторите обявиха, че не очакват нов рекорд по посещаемост тази година, но със сигурност колите ще са повече от миналата година.

Програмата на феста ще започне с регистрация на колите в 10:00 часа на входа на парк "Марно поле“. Около час по-късно ще е и изложбата на трабанти пред сградата на Община Велико Търново. 

Лукс от Китай!