Колелото е най-използваният транспорт в Лондон

  • Галерия с няколко снимки на отличната вело инфраструктура в Лондон Галерия с няколко снимки на отличната вело инфраструктура в Лондон

17 Mar 2023

Колоезденето е най-популярният начин за придвижване в Лондон, съобщава Forbes, като се позовава на доклад на общинската управа. Изследването се базира на конкретен 12-часов период, в който са броени лични коли, автобуси, таксита, колела и всякакви други типове транспорт. Любопитното е, че денят, избран за проучването, е бил дъждовен и ветровит ден (о, чудо, в Англия!?) през ноември, но въпреки това колоездачите са съставлявали 27% от трафика (и дори 40% в пиковите часове). За сравнение личните коли са били 26% от трафика, такситата – 15%, моторите – 6%, а автобусите – 4,5%.

Интересно е сравнението с дните преди пандемията – автомобилите са 80% от стойностите през 2019, а колоездачите – 102%. Има данни и за преди четвърт век: в сравнение с 1999 г. колите в Лондон са намалели с 64%, а колелата са се увеличили с 386%. За тази статистика безспорно значение имат и високите такси за използване на кола в британската столица.

 

Лукс от Китай!