ВИДЕО: Карахме 20-тонния Ponsse Buffalo, брутално ефективна машина за тежки и недостъпни терени

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

28 Mar 2023

Наистина не бяхме подготвени за способностите на Ponsse Buffalo. Машина с 8 задвижващи колела, дължина от 10 метра, маса 20 тона, която подмята дървени трупи, като клечки за зъби. И която може да носи още 15 тона товар, с който да се провира през невъобразимо тесни и стръмни места. Включително и на сняг, в дъжд и кал.

Казва се форвардер, незаменим помощник за събиране на дървен материал, производство на водещата в бранша финландска фирма Ponsse. Какво точно представлява, как се управлява и какви са неговите предимства, всичко това ще видите в новото ни видео!

В него също ще видите и кадри от супер модерния симулатор, който се намира в Лесотехническия университет в София. На него студентите могат да се запознаят с контролите на машината и да развият умения още преди да са я видели на живо. Програмата е интересна и привлича вниманието на все повече млади хора.

А кои са отговорниците зад тази инициатива и екипът внасящ тези високотехнологични машини у нас? Това са Progress Technik, които може да намерите на основния сайта, във Фейсбук, както и на www.agriline.bg/progress-technik.

Много практичен и интересен!