Продават GT-R R34, каран от Пол Уокър

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

12 Apr 2023

Nissan Skyline GT-R R34, участвал в “Бързи и яростни”, ще бъде предложен на търг от Bonhams. Колата е участвала в четвъртия филм от поредицата Fast and Furious. Кара я героят Брайън О`Конър, изигран от Пол Уокър. Любопитно е, че някои преработки по колата са поръчани от самия Уокър за филма, макар актьорът в нито един момент да не е притежавал синьото купе. Това е единственият истински GT-R, използван по време на снимките. Останалите коли, участвали в различни каскади, били силно модифицирани GT-T без турбо или макети.

Тунинговането включва предно монтиран междинен охладител Turbonetics, изпускателна система Nismo NE-1 и спирачки Rotora. Поставени са състезателни седалки OMP (все още в позицията, използвана от Пол Уокър във филма), както и голям монитор в стила на модерните днес сензорни екрани. На него във филма се показваше маршрутът на едно от нелегалните състезания. Мощността е увеличена до 557 к.с. Колата е с десен волан.

Любопитен епизод от живота на колата е, че след снимките на филма тя е конфискувана от властите. Изглежда причината за това е, че при внасянето си в Щатите от Kaizo Industries синята R34 е била само каросерия – без двигател и всичко останало. В крайна сметка след дълга съдебна сага легендарната машина е прехвърлена в Германия. Търгът обаче ще се проведе в Брюксел между 28 април и 5 май, като засега началната цена за наддаването не е ясна.

В крайна сметка изглежда, че филмовата кола няма разрешение за движение по пътната мрежа, така че – ако все пак успеете да я купите – ще трябва или да търсите “свой човек” в КАТ или да се ограничите с шофиране извън обществената пътна мрежа.

 

Първородната Godzilla!