Lexus обнови LC 500 Coupé и Convertible. Има нова инфотейнмънт система - ура!

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

13 Apr 2023

Lexus LC 500 е страхотен автомобил. За щастие японците продължават да го сглобяват с 5-литровия атмосферен V8 с 464 к.с., който идва винаги с 10-степенен автоматик. Остава и 3,5-литровия V6 за хибридните версии LC 500h, а голямата новост е 12,3-инчовият тъч в средата на таблото, който е „с 86 мм по-близо до водача“.

Най-после Lexus получава адекватна инфотейнмънт система или поне така изглежда. Няма я вече навигацията чрез тъч панел в централната конзола, която управляваше стария 10-инчов дисплей. Вече имате функция за гласово активиране с фразата „Хей, Лексус“, безжичен Apple CarPlay и Andorid Auto с кабел. Lexus Link приложението пък позволява да заключвате и отключвате своя LC 500 чрез смартфон, както и да задавате предварително настройки на климатичната система.

Всички версии идват серийно и с качествено стерео  Mark Levison с 13 говорителя, има и USB-C и USB-A портове. Lexus са се вслушали в критиките на клиентите и са направили добрия салон на LC още по-добър. И с още повече възможности за избор на кожени облицовки, включително двуцветно изпълнение в синьо и бяло, а Sport Package колите идват и с карбонови апликации на праговете.

Т.н. Ultimate Edition е специално изпълнение, както може да се досетите от името. При него бялата боя Hakugin White е вдъхновена от LFA, казват от Lexus, има си и уникално задно крило, а в предната броня са интегрирани аеро елементи, като при състезателните коли.

Лукс от Китай!