Искате да видите как се ремонтират локомотиви? Ден на отворените врати тази събота в русенски завод


19 Apr 2023

Ако винаги сте искали да видите как се ремонтират локомотиви и вагони, както и да седнете зад командния пулт на локомотив, тази събота (22 април) ще имате идеалния шанс да сбъднете желанията си. Русенският ремонтен завод Express Service обяви ден на отворените врати. Ето какво споделят от завода:

"Приятели, каним ви на поредния ни Ден на отворените врати! Заповядайте на 22.04. - събота сутрин - в локомотивния завод на град Русе. Доведете задължително и най-малките ни фенове.

Това ще бъде премиерата на напълно завършения локомотив 77-009 от Теснолинейката. Непосредствено след представянето на локомотива в завода ни, той ще отпътува към депото на БДЖ в Септември. По време на Деня на отворените врати ще може да видите:

- Новия локомотив 77-009, ще може да седнете зад пулта му, да управлявате двигателя и системите му, да усетите тръпката от управлението на истински дизелов локомотив;

- Как строим нови акумулаторни локомотиви за клиенти в Швейцария, Франция и Румъния;

- Как модернизираме дизелови локомотиви серия 52 и 55;

- Как ремонтираме различни по вид електрически и дизелови локомотиви;

- Ще може да видите и най-новото разширение на завода ни;

- Ще може да видите уникални за България технологии в ЖП индустрията в единствения локомотивен завод в страната.

- Ще ви разкажем и как се представя първият модернизиран локомотив за Теснолинейката - 77-002, който доставихме на БДЖ точно преди година. Ще разберете колко и как е работил, какви са екологичните и икономически ползи от него и от нашите модернизации на локомотиви."

Първородната Godzilla!