Братята Марио и Виторио Попови стартират като екипаж на рали-спринт 'Дряново'

  • Галерия от 14 снимки Галерия от 14 снимки

30 Apr 2023

Може би помните статиите ни за автомобилните състезатели Марио и Виторио Попови, които участват в националния ни рали шампионат като пилоти и в повечето случаи са дори конкуренти.
Този уикенд обаче те двамата ще се обединят като екипаж за старта на първия кръг от националния рали-спринт шампионат. Двамата стартират с по-специална задача, а именно да следят за безопасността на трасето и зрителите преди всички останали рали автомобили, но със състезателно темпо с техния Ford Fiesta ST EcoBoost.


Любопитен факт е, че за целите на това състезание те ще използват и най-новия Ford Ranger Raptor 2023 (снимки в галерията) като опознавателен и сервизен автомобил, което е един своеобразен тест за чисто новият пикап. Марио сподели за нас, че Ford Performance са създали един наистина уникален автомобил, който по тесните Дряновски отсечки се представа изключително прецизно. Със своите 3.0 литра, 392 к.с. и 583 нм въртящ момент, както и антилаг система, Ranger-ът по нищо не отстъпва на доста по-леките бегачки.
Марио и Виторио благодарят на своите рекламодатели за продължаващата подкрепа, без която нито един старт не би бил възможен, както и пожелават успех на всички участници в състезанието и безавариен финал.

Повече готини снимки от подготовката им и опознаването може да намерите в галерията ни.

Много практичен и интересен!