Как да НЕ похарчим всичките си 92 долара в AliExpress за тунинг на BMW E92

  • Галерия от 5 снимки с BMW Серия 3 Coupe (E92) Галерия от 5 снимки с BMW Серия 3 Coupe (E92)

02 May 2023

Трябва ли да обръщаме внимание на тази кола? О, да, трябва! Изисква се да си много смел човек, за да караш въпросния автомобил.

От една страна на Земята друг такъв няма. И навсякъде ще привличаш внимание на пътя и хората няма как да подминат такъв шедьовър. От друга страна колата е показателна за това как да НЕ харчим всичките си 92 долара в AliExpress за тунинг на BMW E92, купето на Серия 3, след което бе създадена новата Серия 4.

Всъщност не сме изобщо сигурно колко от нещата, които виждаме налепени по бялата каросерия на това злощастно BMW, са за BMW. Поне двете емблеми на предния капак и багажника са за баварската марка, които са китайско копие на специалното лого по случай 50-годишнината на M подразделението.

Ще хвърлим бърз поглед на този цялостен оптичен пакет. Предният какак получава централен въздухозаборник в стил „Такси“ 4. Плюс още четири решетки от двете страни, за които вярваме, че са монтирани на обратно, а също и че под тях самият капак не е разпробит. „Бъбреците“ получават най-евтината модификация, но абсолютно задължителна – лепенки в цветовете на BMW M. И на двете решетки, разбира се!

Предната М-броня е свирепо подобрена с десетки лайстни, крила, спойлери, които ще вдъхновят дори инженерите на Red Bull. Фаровете също получават вежди, допълнително създаващи по-мрачен вид на колата.

Острани най-хубавото нещо в това E92 са неговите (16-цолови?) заводски джанти. О, те са различни! Със сигурност е търсен ефект. А какво да кажем за решетките, монтирани в централната част на вратите? Впечатляващо. Собственикът обаче не спира дотук. Сменя страничните огледала с такива от космически кораб Starship, които са прибрани за по-добра аеродинамика. Фиксираното задно странично стъкло е оборудвано с компонент с неизвестен произход, като дори от AliExpress не знаят за какво е. Праговете и останалите допълнителни елементи по колата оставят всеки зрител без думи. Затова без думи за тях.

Покривът на бялото Серия 3 Coupe тук е сравнително слабо засегнат. Дали поради липса на бюджет или пък да се запази чистота на тунинга, не знаем. Монтирана е втора антена тип перка на акула, с която се хващат вече радио Бел Ами и радио Ереван, независимо от географската ширина.

Респектираща също е и задната част: нисък спойлер в цвета на купето, контрастиращ черен надпис 328i, задължителна M-емблема, дузина лайстни и о, оооооо, заден черен дифузьор с монтиран допълнителен накрайник на генерацията до оригиналния такъв. Впечатляващо.

Първородната Godzilla!