Дядо с мощна 495 к.с. Alpina B3 се заклещи на екопътека

  • Галерия от 5 снимки с инцидента със 77-годишен дядо и неговата Alpina B3 Touring Галерия от 5 снимки с инцидента със 77-годишен дядо и неговата Alpina B3 Touring

03 May 2023

Ей на това му се казва с един удар два заека. Хем да развалиш разходката на десетки хора, хем да вдигнеш на крак местните пожарна и полиция. Хулиганът в тази история е 77-годишен дядо от Германия, който реши да кара своята нова Alpina B3 Touring по екопътека в Австрия. И в крайна сметка я блокира за няколко часа.

Възрастният германец заявил, че стриктно е следвал навигацията на доработеното от Alpina комби. И изобщо не е послушал съветите на туристите да не кара по екопътеката, защото тя освен, че е само за пешеходци, а също е и тясна. Но дядото упорито продължил напред, докато накрая не заклещва колата между бетонните колчета и скалите.

Комбито на стареца е извадено с помощта на пожарникари, като от снимките се виждат част от нанесените щети по колата. Доколкото автомобила, това е Alpina B3 Touring, която е по-мощна от стандартно BMW M3 Touring от последното поколение. Шестцилиндровият редови двигател е настроен да генерира 495 к.с. и впечатляващите 730 Нм максимален въртящ момент.

От 0-100 км/ч силно модифицираното комби ускорява за 3,7 секунди и може да достигне 302 км/ч максимална скорост. Скоростната му кутия е 8-степенен ZF. А сега си представете този шофьор с тази кола на немски аутобан в участък без ограничения.

Лукс от Китай!