Рали спринт за любители и професионалисти в Балчик този уикенд!


04 May 2023

Имали ли сте желание да се пуснете срещу професионални пилоти и да проверите уменията си зад волана? Е, най-накрая ще имате тази възможност по време на рали спринт в Балчик. И то тази неделя, 7 май.

Flat-Out Motorsport и Гимкхана България обявиха официално във Facebook за провеждането на събитието. Ето какво споделят организаторите:

"Състезателите на един от най-големите клубове по автомобилен спорт в България – АСК „ФЛАТ-АУТ“, се обединихме около идеята, че е време любителите да премерят сили с „професионалистите“. Но не на писта, а на предварително обезопасено трасе, подходящо за етап от рали спринт. Като отбор създаден изключително от фенове на моторните спортове, ще се радваме да предоставим възможност на всеки желаещ да усети тръпката от това да гони своя лимит, както и този на автомобила си, в реални състезателни условия.

Местата за събитието са ограничени и се запълват сравнително бързо. На старта ще бъдат допуснати до 80 участника.
Трасето, което сме ви избрали започва в гр. Балчик и продължава към местност „Тузлата“ и „Бялата лагуна“. Стартът ще бъде даден на 07.05.2023 г., в 10:00 часа. Предвидено е едно опознавателно преминаване по трасето, а след това – три манша в състезателно темпо."

За повече подробности можете да се запознаете с правилника на "Рали спринт за ентусиасти", както и с изготвения План за безопасност от този линк.

Лукс от Китай!