Влак блъсна кола на жп прелез, хората оцеляха по чудо (Видео)


10 May 2023

Влакова катастрофа се размина по чудо без жертви на жп прелез между Лом и Брусарци. Инцидентът е станал във вторник, като от любителските кадри се вижда смачкан черен автомобил и спряла влакова композиция на метри след сблъсъка.

Само за 12 часа видеото е гледано над 250 хиляди пъти. В него се вижда ударената кола, като возилите се в нея са излезли и се опитват да счупят стъклата, за да извадят телефон. Докато автомобилът е още настрани тръгват пламъци откъм двигателя, а хора зад камера викат да зарежат телефона, защото газовата бутилка може да избухне.

Един от мъжете успява да избута колата и тя пада на колелата си. В същото време пожарогасителят е изхвърчал на релсите вследствие на удара и в крайна сметка е забелязан от останалите свидетели на катастрофата. Пламъците са потушени, като в краткия клип се вижда как пътниците от влака започват да слизат.

Засега няма официална информация за причината на катастрофата, но най-вероятно черният автомобил не е спазил пътните знаци и сигнализация, отнемайки предимството на идващия влак. В коментарите някои твърдят, че светлините не са светлили в червено. Въпреки това преди жп прелеза има голям знак STOP и маркировка за прелез.

Лукс от Китай!