Австралийски милионер качи McLaren Senna GTR в апартамента си на 57-мия етаж


11 May 2023

Човекът се казва Адриан Портели, млад предприемач и фен на автомобилите, за който може да научите достатъчно от профила му в Инстаграм. Няма да изброяваме всички коли, които притежава, защо са прекалено много, но ще споменем две от тях – Koenigsegg CC850, в който има снимка със самия г-н Кьонигсег, и „главния герой“ в статията - McLaren Senna GTR.

Последният е купен употребяван от Адриан, на едва 369 км, за 3 млн. австралийски долара, които се равняват на ок 3,6 млн. лв. Пробегът вече е малко по-голям, но вероятно ще бъде „замразен“ за години напред, ако не и завинаги, след „паркирането“ на колата на 57-мия етаж.

Постоянният „гараж“ на произведеният само в 75 екземпляра автомобил е новият апартамент на Портели, струващ 39 млн. долара или малко над 47 млн. лв. Жилището се намира във все още довършващите се сгради Sapphire by the Gardens в Мелбърн и е най-скъпото в страната, пишат местните медии. Зданията са с височина 232 и 220 метра и ще помещават, както частни луксозни апарартаменти, така и хотел Shangri-La с около 500 стаи.

Първородната Godzilla!