Карай или умри – адекватна ли е новата реклама на „Бързи и яростни“ 10 в България?


12 May 2023

Вчера попаднахме на брандиран автобус на столичния градски транспорт с рекламна кампания на новия епизод „Бързи и яростни“ 10. Четири мащабни надписа върху рейса гласят КАРАЙ ИЛИ УМРИ. Текстът не е официално подзаглавие на новата лента, но е известен цитат от предишните филми на поредицата.

На фона на трагедията в София, в която преди дни бяха погубени два млади живота, в редакцията на DizzyRiders решихме да направим анкета в Instagram и Facebook. Попитахме ви дали е удачно да се сложи огромен надпис в трафика КАРАЙ ИЛИ УМРИ? Тя достигна до над 2600 души, като 615 от вас дадоха своя отговор.

Резултатите от запитването ни, в което не целим да се правим на моралисти, са готови. Повече от половината отговорили (52%) са отбелязали, че това е „Доста недомислен избор на думи“. Точно 40% от участниците в анкетата обаче смятат, че „Това е просто реклама“. А за 8% темата е без значение, маркирайки „Не е важно, не ми пука“.

Премиерата на новия епизод на „Бързи и яорстни“ у нас ще се състои на 19 май. Във филма участват Вин Дизел, Джейсън Стейтъм, Джейсън Момоа, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Лудакрис, Джон Сина, Скот Истууд, Чарлийз Терън и Хелън Мирен.

Първородната Godzilla!