На „пълна газ“ шофьор разби Tesla Model 3 в площад в Норвегия (Видео)

  • Таксиметровата Tesla минава през уличен ресторант Таксиметровата Tesla минава през уличен ресторант

16 May 2023

Случайно любителско видео улови зрелищна катастрофа в Берген, Норвегия. На „пълна газ“ таксиметров шофьор, управляващ Tesla Model 3, предизвика инцидент миналата събота, който по чудо се размина без жертви.

Американският електромобил унищожи всичко по пътя си, преминавайки през маси и столове на заведение, тротоарни колчета... Както се вижда от кадрите, заснети от хотелска тераса, таксиметровата Tesla Model 3 се удря с висока скорост в стълбите на площад, минавайки покрай няколко човека и блъскайки се финално в бетонно заграждение.

Шофьорът на таксито е бил сам в колата и не е пострадал, но е откаран в болница. Той е споделил пред полицаите, че „има нещо нередно с колата“, без да уточнява точно какво. Във видеото се вижда, че стоповете не се включват нито веднъж, иначе задните светлини светят.

В няколко подобни катастрофи в различни страни по света шофьорите обвиниха Tesla, че колите им са дефектирали и започнали да ускоряват сами, като спирачките не са работели. При разследвания се разбира, че въпросните шофьори са натискали през цялото време педала на „газта“, но всички отричат това.

Случаят с катастрофата в Норвегия все още се разследва, но пътната полиция обвини шофьора в небрежно шофиране, което ще му коства книжката и солена глоба.

Tesla i Bergen kræsjet pga teknisk feil
by u/gnille01 in norge
Първородната Godzilla!