Вижте Tesla Cybertruck – почти готов за производство


18 May 2023

Една от най-странните коли за последните 20 години е все по-близо до производство. Cybertruck беше показан на срещата на акционерите на Tesla тази седмица с дизайн, който е на крачка от производствения модел.

Макар пикапът да загуби част от бруталността на концептуалния модел, той си остава все така монолитен и експресивен – това е факт, независимо дали го харесвате или го смятате за впечатляващо грозен.

Първите готови Cybertruck ще бъдат доставени преди края на годината, но същинското производство няма да започне преди средата на 2024 г.

Най-новият прототип изглежда е много близо до серийно производство. За разлика от по-ранните екземпляри той има нормални огледала, ясно видими светлини и камери, по-големи брони и гигантска чистачка.

Макар да няма официални данни за версиите, се очаква Cybertruck да се предлага в четири варианта – с един, два, три или четири електромотора. Най-достъпната версия ще минава 400 км с едно зареждане, а топ моделът с четири електромотора ще предлага 1000 км пробег. Първи вероятно ще дебютира вариантът с три електромотора и пробег около 800 км. 

Между другото, наскоро се появи видео, в което един от прототипите изглежда затънал в калта по време на тестове.

 

 

 

Първородната Godzilla!