Вижте как дете изпреварва коли на магистрала 'Тракия' със 120 км/ч


22 May 2023

Пореден ден, пореден буквално шокиращ случай от родните пътища. За щастие този път всичко (поне засега и поне доколкото знаем) се разминава без пострадали.

Репортаж на bTV показва как малко момче шофира автомобил от скута на баща си. Кадрите обаче не са от някоя малка квартална уличка или от някое село, а от магистрала "Тракия". Зеленият Citroen се движи уверено с над 120 км/ч, изпреварвайки други участници в движението под контрола на 12-годишното момче.

Случаят е от 18 май, но едва сега добива популярност чрез социалните мрежи. Видеото е дело на Свилен Иванов, който разказва пред bTV, че е подал необходимите сигнали до властите.

"На прибиране към София от Бургас, при Карнобат, изпреварих автомобил, в който забелязах, че на седалката се вози дете. Намалих, за да проверя дали това, което виждам, е истина. Продължих и реших да не се занимавам, но когато видях, че автомобилът започна да прави маневри от лявата в дясната лента и да изпреварва ТИР-ове, намалих, снимах клипчето и се обадих на 112".

Скоро след това автомобилът е спрян от полицаи. "Той през цялото време се опитваше да убеди полицаите, че не е карал със 140 км/час, а със 120 км/час, което било нормално. Свалиха номерата на колата, направиха акт на 12-годишното дете", разказва още Иванов пред bTV.

Първородната Godzilla!