Ядосани пътници се барикадираха в самолет кацнал във Варна


29 May 2023

Пътниците на Wizz Air от Абу Даби за София на 26 май 2023, остават неприятно изненадани, когато 15 минути преди кацане, били уведомени, че пътуването ще приключи във Варна, а не в София. Причината е в сериозното закъснение на полет W64432 – Airbus-ът излетял с три часа забавяне още от Абу Даби и на територията на България пристигнал в час, в който летище София вече е затворено. В момента тече ремонт на пистата на столичното летище и тя е затворена за излитащи и кацащи полети от 1:00 до 6:00 часа всяка нощ, съобщава “Дневник”.

Това закъснение накарало екипажът да се насочи към друго летище. Явно тези в Пловдив или Бургас също не са могли да приемат самолета, защото в крайна сметка той каца във Варна. В такива случаи авиокомпаниите осигуряват автобуси за извозване на пътниците до крайната дестинация. Част от пътуващите обаче отказали да слязат във Варна и да се качат в автобус, като настоявали пътуването да бъде завършено със самолет, защото 7-8 часово пътуване с автобус би означавало да пропуснат ангажиментите си на следващата сутрин – важни срещи, лекарски прегледи и т.н.

В крайна сметка пътниците влизат в словесни пререкания със стюардите и служителите на Гранична полиция, осем минути от които са запечатани във видеото по-долу. В крайна сметка освен петте часа полет, пътуването от Абу Даби до София е продължило над 12 часа.

Кой крив, кой прав, оставяме на вас!

 

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

 

 

Първородната Godzilla!