Най-новата кола в Русия е само с 3 скорости и цена от 99 831 лв.

  • Галерия от 5 снимки с Chery Tiggo 8 Pro e+ Галерия от 5 снимки с Chery Tiggo 8 Pro e+

02 Jun 2023

Заради конфликтът в Украйна и наложените санкции от Запада в Русия се появяват все повече и повече китайски автомобили. Най-новият такъв на руския пазар се казва Chery Tiggo 8 Pro e+ и вече официално е в продажба във Федерацията.

Накратко Chery Tiggo 8 Pro e+ е плъг-ин хибриден SUV, съчетаващ 1,5-литров бензинов двигател и два електромотора. И въпреки трите си агрегата задвижването е само на предните колела. В Китай тази версия се предлага и със система за задвижване на четирите колела, но заради по-високата цена я няма в каталога на Chery за Русия.

Бензиновият 1,5 TDGI мотор разполага със 147 к.с. и работи в комбина със споменатите по-горе два електродвигателя. Общата максимална мощност е 235 к.с. Скоростната кутия е 3-степенна роботизирана трансмисия с 9 режима на работа. Според руските медии тя работи плавно, наподобяваща работата на вариаторна кутия.

Батерията на Chery Tiggo 8 Pro e+ е с общ капацитет от 19,27 kW и тежи малко над 100 кг. Тя е разположена в пода на китайския SUV за по-добър баланс, но не предлага опцоята за бързо зареждане. Така че включена в 220V захранване е необходима една нощ за пълно презареждане. От по-мощна зарядна станция зареждането отнема два часа.

От 0-100 км/ч хибридният модел ускорява за 7,5 секунди, а максималната скорост официално е 180 км/ч. Автономният пробег само на ток е 75 км, като в електрически режим, дори на „пълна газ“, не се включва бензиновият двигател.

Салонът е с три реда седалки, като последният е предимно за деца. Интериорът е луксозно оборудван, седалките са обшити с кожа, а таблото с широкомащабен дисплей, предлагащ различни фукнции и информация.

Цената на Chery Tiggo 8 Pro e+ в Русия започва от 4,45 милиона рубли или 99 831 лв.

Първородната Godzilla!