Jaguar Land Rover ще използва изкуствен интелект във веригата на доставки


20 Jun 2023

JLR обяви ново сътрудничество с Everstream Analytics, водещите в индустрията експерти по анализ на риска на веригата за доставки, което ще вгради AI (изкуствения интелект) в управлението на компанията. С тази нова технология JLR може да наблюдава своята верига за доставки в реално време, за да помогне за предотвратяване на бъдещи глобални проблеми, защитавайки производството на настоящи модели, както и следващото поколение изцяло електрически автомобили.

Технологията анализира данни, използвайки комбинация от AI, предсказуеми анализи, машинно обучение и човешка интуиция, за да начертае възникващи инциденти като природни бедствия, пробиви на данни и проблеми с износа в глобален мащаб, предупреждавайки JLR за всяко потенциално въздействие върху веригата на доставки.

Тази функция, която се актуализира в реално време, дава възможност за предприемане на мерки за избягване на значими усложнения, които биха могли да повлияят на производството и да увеличат разходите.

Безпрецедентната глобална пандемия и кризата с полупроводниците причиниха огромно забавяне и прекъсване на веригата за доставки на автомобили. JLR постепенно излиза от този период, като отчита тримесечен ръст на производството и продажбите от началото на годината насам. Компанията въвежда технологията Everstream като част от по-мащабна стратегия за изграждане на най-съвременна дигитално активирана екосистема за доставки, осигуряваща видимост и сигурност от началото до края. Използвайки ресурсите на Everstream, JLR вече предприе действия за положителна промяна, с която да подпомогне доставката на автомобили до клиентите.

Лукс от Китай!