Lamborghini има достатъчно пари, за да направи наследник на Huracan и без Audi


20 Jun 2023

Автомобилните производители все по-често предпочитат да си делят разходите за нов модел, особено когато са в една група, както са Lamborghini и Audi. Сетете се за Audi R8 и Lamborghini Gallardo, а след това Huracan. 

Въпреки това Lamborghini разработва самостоятелно наследника на Huracan, докато следващото Audi R8 ще бъде съвсем различен автомобил, вероятно изцяло електрически.

 

Франческо Скардони, шеф на Lamborghini за азиатско-тихоокеанския район, заявява пред Drive: “Имаме достатъчна печалба, за да получим зелена светлина да разработваме своя собствена платформа”.

Бейби Lambo-то ще дебютира през 2024 г. и ще бъде изцяло разработено от Lambo – без брат близнак от Audi. Това е възможно, благодарение на изключителните продажби на Urus. През 2022 г. Lamborghini достави 9233 коли (рекорд в историята на марката), от които 5367 бяха Urus. Компанията от Санта Агата е реализирала оборот от 2,38 млрд. евро и печалба от 614 млн. евро. Това са достатъчно пари, с които разработката на наследник на Huracan да завърши успешно. Малкото Lambo ще се превърне в плъгин хибрид, задвижван от електромотор и двойно турбиниран V8. Скоростната кутия ще бъде същата 8-степенна автоматична с два съединителя като в Revuelto.

 

Лукс от Китай!