21 пилоти се класираха за финала на Red Bull Car Park Drift


21 Jun 2023

21 от общо 49 пилоти се класираха за големия дрифт финал на Red Bull Car Park Drift. Шоуто ще се състои в центъра на София (край градинката при НДК на бул. “Витоша” между “Скобелев” и “Патриарх Евтимий” на 24 юни 2023 г. от 17:00.

 

 

 

Финалистите ще се състезават за националната титла и за възможността да представляват България на глобалния финал в Доха, Катар през декември. Участниците няма просто да въртят донъти, а ще изпълняват форми, ще докосват поставени по трасето конуси и други обекти. След квалификациите, провели се в Божурище, като фаворити се очертават Ангел Караньотов и Стилиан Тричков, които спечелиха максималните 160 точки.

Red Bull Car Park Drift се провежда за втори път у нас, като първото издание беше преди десет години на столичния булевард “Черни връх”. Тогава шампион стана Красимир Стефанов с Toyota Supra.

 

 

В програмата на Red Bull Car Park Drift се включват редица известни личности. Зрителите могат да очакват специално изпълнение на алтернативната музикална група "Керана и Космонавтите", специално дрифт шоу от легендата на Близкия изток Дадо Фегхали, а дрифт звездата Александър Гринчук от Украйна се включва като съдия за втори път в Red Bull Car Park Drift България.

Лукс от Китай!