Kia показва обновеното Picanto с агресивен дизайн

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

05 Jul 2023

Актуалното трето поколение на малката Kia Picanto е на пазара от цели шест години, но по външния вид не може да го познаете. Защото мъникът току-що получи доста агресивен и стилен нов дизайн. Това се пада второ обновяване на модела преди представянето на следващото поколение някъде през 2025-26 г.

Picanto идва с избор между 1,0 (67 к.с.) и 1,2-литров (84 к.с.) атмосферен бензинов мотор. Може да избирате между 5-степенна ръчка или 5-степенна роботизирана кутия. Ние бихме взели ръчката.

В интериора откриваме 8-инчов сензорен екран, като софтуерът се обновява over the air, докато колата ви спокойно си почива в гаража. Зад волана пък работи нов 4,2-инчов дигитален дисплей. Излишно е да казваме, че Picanto поддържа свързаност с устройства с Apple CarPlay или Android Auto.

В списъка с екстри откриваме асистент за сляпата зона, предупреждение за сблъсък с разпознаване на пешеходци и колоездачи, следене на пътната маркировка и поддържане на лентата. Новата функция за гласово управление с онлайн поддръжка с връзка с облака дава възможност да търсите адреси за навигацията, да ползвате актуална прогноза за времето и да изпращате текстови съобщения с гласови команди. 

Kia подчертава също солидната 7-годишна гаранция, която покрива пробег до 150 хил. км. Актуалните версии у нас започват от 26 хил. лв., като не очакваме сериозно поскъпване за обновения модел.

 

Лукс от Китай!