Китайците вече могат да си купят детски Tesla Cyberquad


14 Jul 2023

Детският вариант на Tesla Cyberquad вече може да се купи от клиенти в Китай. Машинката, която беше забранена в Щатите, след като се оказа, че не покрива един куп изисквания за продукти за деца, струва 12 хил. юана (около 1500 евро по актуалния курс) .

Електрическото ATV излезе на пазара в повечето американски щати в края на 2021 г., но миналата година беше спряно от продажба след случай, в който 36-годишна жена се преобърна, докато возеше детето си. За щастие инцидентът се размина без сериозно пострадали. Всъщност детското ATV не е предвидено за управление от повече от един човек. Но въпросният инцидент беше добър повод американските власти post factum да се сетят, че играчката не покрива обичайните изисквания за подобни продукти.

Сега обаче Cyberquad се завръща, поне в Китай. Не знаем дали техническите характеристики са същите като на американския модел. При всяко положение и в Америка и в Китай въпросният продукт се произвежда от подизпълнител, а не от Tesla, но се продава на сайта на Tesla. Детското ATV, което се продаваше в Щатите, има батерия с капацитет 0,29 кВтч, минава около 25 км с едно зареждане и развива максимална скорост 10 км/ч.

Лукс от Китай!