Удариха Porsche 911 GT1 и McLaren F1 GTR в Гудууд (Видео)

  • Галерия от 3 снимки с инцидента на Porsche 911 GT1 в Гудууд Галерия от 3 снимки с инцидента на Porsche 911 GT1 в Гудууд

17 Jul 2023

Тазгодишният „Фестивал на скоростта в Гудууд“ не се размина без инциденти. Преди няколко дни ви показахме видео с Jaguar Mk1, на който задно ляво колело падна и изхвърча в публиката, ранявайки двама души. Мега събитието бе белязано от още две леки катастрофи с далеч по-скъпи и редки автомобили от 90-те. Става въпрос за льомански шампион Porsche 911 GT1 от 1998 г. и McLaren F1 GTR от 1996 г.

Въпросното Porsche 911 GT1 е победител в „24 часа на Льо Ман“ през 1998 г. Колата е с огромно историческо значение, но по време на демонстративното си изкачване на хълма в Гудууд бе ударена в предпазните бали сено.

От удара се откъсна масивното задно крило, а на кадрите във видеото се вижда, че впоследствие е паднал и корпуса на двигателя. Частите са натоварени от стюардите в ремарке, като механиците на Porsche ще има задачата да възстановят колата преди следващо събитие, в което колата ще вземе участие.

Зрителите на „Фестивала на скоростта в Гудууд“ станаха свидетели и на още един сблъсък с друг емблематичен състезателен автомобил – McLaren F1 GTR. Някога тази кола е карана от Ралф Шумахер в Японския гранд туринг шампионат. На дебютното състезание от сезон 1996 колата финишира на първо място на „Сузука“ и има още няколко победи в същия сезон.

За щастие и този инцидент е сравнително лек, като щетите по червения McLaren F1 GTR са в предната част и няма да бъде проблем да бъдат отстранени.

Лукс от Китай!