Новият Hyundai Santa Fe скъса изцяло с предшествениците си

  • 9 снимки 9 снимки

18 Jul 2023

Многобройните шпионски снимки, които видяхме през последните месеци, бяха абсолютно акуратни – новият Hyundai Santa Fe е изцяло нов автомобил, който няма никаква стилистична връзка със своите предшественици. По някакъв странен начин всичко, което виждаме ни харесва много... може би единственото изключение е задната част на машината, която има доста странно оформени стопове.

Още в началото държим да отбележим, че това не е пълният дебют на автомобила, така да се каже. На този етап разполагаме само с официалните снимки, които виждате по-горе, но нямаме информация относно задвижващите агрегати и технологиите на борда.

Все пак на някои от фотосите виждаме бадж 2.5 Т, който подсказва какво ще се намира под предния капак. Навярно става въпрос за 2,5-литров турбо мотор, но дали той ще бъде наличен в Европа или само в Северна Америка и Южна Корея, предстои да разберем. Интересно ще е и дали новото Santa Fe ще има дизелов мотор.

В известен смисъл, екстериорът наподобява стилистиката на Land Rover Defender 130. Дали това е търсен или неволен ефект е доста трудно да предположим, но искаме да похвалим Hyundai за смелостта да създаде SUV, изглеждащ по този начин. В години, в които популярни са т.нар. купе-SUV модели, новият Santa Fe е своеобразен протест към модерните тенденции в автомобилната индустрия.

Лукс от Китай!