Мъж взе Lamborghini под наем и го заби в ремарке (Видео)

  • Галерия от 4 снимки с инцидента с взето под наем Lamborghini Aventador Галерия от 4 снимки с инцидента с взето под наем Lamborghini Aventador

25 Jul 2023

Неприятен ден за рент-а-кар компания, която току-що загуби един от своите суперавтомобили. Колата е Lamborghini Aventador от 2018 г., взета под наем от 36-годишен мъж в Джорджия, САЩ. Той се качва сам в нея и я изкарва на една от магистралите в щата, където крайният резултат е видим от снимките и видеото по-долу.

Мощният 700 к.с. Aventador е ударен в задната част на ремарке и като по чудо шофьорът остава жив. Той се разминава само с леки наранявания, но не може да кажем същото за италианската машина.

Lambo-то е тотализирано, като според пристигналите на място полицаи, ударът е настъпил при скорост над 160 км/ч. ТИР-ът се е движил в дясна лента, когато е станала катастрофата и неговият водач няма вина за инцидента.

Lamborghini Aventador е в производство между 2011 и 2022 г., като във фабриката в Сант‘Агата са сглобени общо 11 465 екземпляра във версии купе и роудстър. Двигателят е средноразположен 6,5-литров V12, настроен да генерира при LP 700-4 точно 700 к.с. и 690 Нм максимален въртящ момент.

Със система за задвижване на четирите колела и 7-степенна скоростна кутия ускорението от 0-100 км/ч отнема 2,9 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч. Най-мощната версия на Aventador e модификацията Ultimate, отличаваща се с мощност от 780 к.с. От нея са произведени 600 броя.

@jamesbrandonmcdan #duet with @Emmanuel Grullon ♬ original sound - Emmanuel Grullon
Лукс от Китай!