Tesla ще произвежда Model 2 в Индия?

  • Няколко рендъра на бъдещия Model 2 Няколко рендъра на бъдещия Model 2

27 Jul 2023

Представители на Tesla имат предвидени срещи с министъра на търговията и индустрията за обсъждане на изграждането на първи завод на американската компания в Индия, съобщава Reuters.

Идеята на Илон Мъск и екипа му е да осигурят максимално евтино производство за бъдещия Model 2. Очаква се това да бъде хечбек с размера на Golf или малък SUV, който да атакува пазарите в Европа и Азия. Tesla се цели в базова цена от 24 хил. долара (22 500 евро по актуалния курс), което е с близо 25% по-ниска цена от базовия Model 3. Най-достъпната Tesla в Китай се продава за равностойността на 29 хил. евро.

Припомняме, че Мъск се срещна с министър-председателя на Индия Нарендра Моди преди около месец. Reuters твърди, че разговорите на Tesla с индийското правителство ще продължат и в близките седмици, като ще се обсъждат поддоставчиците на части, които Индия може да осигури, както и евентуално местоположение на бъдещия завод.

Доскоро се смяташе, че бъдещият най-малък модел на Tesla ще се произвежда в Китай и Мексико. Извън Щатите компанията засега произвежда само в Китай и Германия.

 

Лукс от Китай!