Угасиха пожара на Fremantle Highway

  • Галерия с шест снимки от пристигането на кораба в Емсхавен Галерия с шест снимки от пристигането на кораба в Емсхавен

04 Aug 2023

Плаващият под панамски флаг товарен кораб Fremantle Highway успешно беше изтеглен до нидерландското пристанище Емсхавен. Пожарът на борда на 200-метровия кораб е бил потушен, но съществува опасност да избухне отново. Затова предстои разтоварване на всичките 3783 коли по най-бързия и безопасен възможен начин, като тепърва ще стане ясно колко от тях са били засегнати от пожара. Наемателят на кораба очаква повечето автомобили на борда да са унищожени, включително близо 500 електромобила.

 

С оглед предотвратяването на екологична катастрофа докарването на кораба здрав до пристанището в Нидерландия е отлична новина. Германският министър на околната среда Щефи Лемке каза, че Ваденско море (югоизточната част на Северно море) е избегнало потенциална тежка екологична катастрофа. 

Припомняме, че при пожара загина един моряк, а други бяха ранени. Предполага се, че пожарът е започнал от батерията на електромобил. През пролетта на 2022 г. в Атлантика се запали и по-късно потъна корабът Felicity Ace, който също имаше на борда хибридни и електрически коли, за които се смята, че са предизвикали пожара.

 

Лукс от Китай!