Hyundai Stargazer X е бюджетен кросоувър ван, но не за българския пазар

  • 6 снимки 6 снимки

16 Aug 2023

Hyundai продължава да разширява своята гама от модели, за да покрие специфичните нужди на клиентите си на азиатските пазари. Последният пример за това е Hyundai Stargazer X, нов вариант на триредовия миниван с вдъхновен от кросоувърите външен вид.

Stargazer X беше представен на международното автомобилно изложение Gaikindo Indonesia 2023 (GIIAS), година след дебюта на стандартния модел. Той запазва пропорциите с еднообемна структура и предна част, повлияна от Staria. Добавени са SUV визуални елементи, които придават по-приключенски вид на машината.

Очаквано, няма механични промени в сравнение със стандартния Stargazer. Това означава, че ванът запазва неелектрифицирания си 1,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с атмосферно пълнене, който произвежда 113 к.с. и 144 Нм въртящ момент. Моторът е съчетан или с 6-степенна механична, или със CVT автоматична трансмисия, изпращайки мощността към предните колела.

В кабината, возилото се предлага в 6-местна или 7-местна конфигурация, в зависимост от това дали ще изберете отделни седалки на втория ред. Удобствата включват 8-инчов инфоразвлекателен сензорен екран, 4,2-инчов екран в арматурното табло, амбиентно осветление, аудио система Bose, няколко ADAS системи за сигурност и тапицерия от изкуствена кожа с червени шевове. 

Hyundai Stargazer X вече се предлага в Индонезия на цени, започващи от 338 600 000 рупии или приблизително 22 160 долара по сегашните курсове. Моделът не е предвиден за европейския пазар.

Лукс от Китай!