Kia вади три пикапа до 2027 година, два от които електрически


17 Aug 2023

През март 2022 г. Kia обяви плановете си да представи не един, а два електрически пикапа до 2027 г. Единият ще бъде „специализиран“ модел, докато другият е „стратегически“ пикап за развиващите се пазари. Четейки между редовете, първият модел може би ще се базира на специална EV платформа, докато другият може да използва съществуваща архитектура от модели с ДВГ. Освен тези два продукта, Kia планира и трети пикап, който ще дебютира още следващата година.

Говорейки с австралийското списание Drive, подразделението на Kia в страната потвърди, че световната премиера е планирана да се състои през следващата година. Производството ще започне у дома в Южна Корея през първата половина на 2025 г., като дилърите ще получат първите пикапи в средата на същата година.

Drive научава още, че австралийският клон на автомобилния производител е „силно ангажиран“ във фазата на разработка, тъй като местният пазар ще представлява един от ключовите региони за Kia. Въпреки това работният кон – с кодово име TK – все още не е тестван в Австралия, но Kia планира да проведе окончателни валидиращи тестове следващата година.

Лукс от Китай!