Toyota изгради соларна система за 640 000 лева в София


18 Aug 2023

ТМ Ауто, оторизиран дилър на Toyota за България и част от Inchcape Group, изгради голяма соларна система за добиване на зелена енергия у нас. 

Inchcape въвежда в експлоатация иновативна изцяло новоизградена фотоволтаична инсталация на покрива на дилърството на Toyota - ТМ Ауто на бул. Сливница № 570 в София. Изграждането и пускането в експлоатация отнема почти година, а инвестицията надвишава 640 000 лева. Уникалното съоръжение е със 769 соларни панела, всеки с мощност от 455 W, произвеждащо 380 MWh/година и вече е въведено в експлоатация.

"Горди сме да споделим, че 67% от електроенергията добита от слънцето, ще бъде директно използвана в нашите ежедневни дейности, а 33% ще бъде отдавана към мрежата, за да подпомогне стремежът на обществото за по-зелена енергия, каквато е целта на компанията в глобален мащаб," коментират от ТМ Ауто.

В допълнение на това, ТМ Ауто може да се похвали с факта, че разполага със „Зелен сертификат“ и използва 100% зелена енергия. Това изисква доста повече средства, което обаче отстъпва пред приоритетите на компанията "да бъде отговорна към околната среда и обществото."

Лукс от Китай!