Пиян шофьор се смени с 12-годишния си син след катастрофа, но номерът не мина


28 Aug 2023

Пореден трилър на пътя като по филмите с участието на български шофьор. Пиян водач на BMW X5 се блъсна челно с друг автомобил край плевенското село Тодорово и се опита да избегне наказание от полицията, сменяйки се зад волана с... 12-годишния си син.

Инцидентът се случва в петък като за нещастие на пияния шофьор на мястото на катастрофата има охранителни камери, които заснемат случващото се. Ясно се вижда как шофьорът слиза от колата, а зад волана застава синът му. В последствие е установено, че шофьорът е с 1,2 промила алкохол в кръвта.

„На 25 август, около 17:00 часа, съпругата ми се прибира от работа, когато черен джип я удря челно”, разказва Бисер Петров, съпруг на жената, шофираща другия автомобил. „На камерите се вижда как излиза единия и влиза другия, опитвайки се да прикрият кой е шофирал. Попитах ги кой е карал автомобила, първо мълчаха, но после посочиха едно малко момче и ми казаха, че 12-годишният им син е откраднал ключовете и се качил в колата", посочва Петров пред NOVA.

Kъм момента са свалени номерата на автомобила и е наложена глоба на пияния шофьор. Говори се, че най-вероятно ще бъде образувано и досъдебно производство.

Вижте повече във видеото по-долу.

 

Лукс от Китай!