Lada Niva с 1.9 TDI се продава в България за 35 000 евро

  • Галерия от 8 снимки със силно модифицираната Lada Niva Галерия от 8 снимки със силно модифицираната Lada Niva

01 Sep 2023

Докато на изток скачат от покривите с Lada Niva в България някои хора влагат хиляди левове в този емблематичен модел, произвеждащ се от 1977 г. насам. Колата от снимките тук някога е била най-обикновена Lada Niva, но днес от нея е останала само част от каросерията и радиаторната решетка с емблемата. И в момента тази машина се продава за 35 000 евро!

Нейният собственик е сменил заводския карбураторен двигател с 1.9 TDI от Volkswagen, настроен на около 200 к.с. Всичко е подготвено за състезателен оф-роуд, но въпреки модификациите колата има редовна регистрация и документи, както и VIN номер.

Насаденият 1,9-литров TDI двигател е комбиниран с 6-степенна скоростна кутия Aisin. Мостовете са от Jeep, като предният е Dana 30, а задният Dana 35, а блокажите са ARB.

Състезателната Lada Niva е с амортисьори Fox, като отпред е с 4-линково окачване, отзад с А-раменни долни носачи и панхард. Спирачната система е взета от Mitsubishi Lancer Evolution и е с 4-бутални Brembo апарати и 355-милиметрови дискове.

Огромните гуми са 40-инчови Maxxis, комбинирани със 17-цолови магнезиеви джанти, всяка една тежаща само 8 кг. Общото тегло на офроудъра е 1150 кг.

Лукс от Китай!