Цолов завърши дебютния си сезон във Формула 3 със силно представяне на “Монца” и спукана гума

  • Галерия със седем снимки от Монца Галерия със седем снимки от Монца

04 Sep 2023

Никола Цолов завърши дебютния си сезон във Формула 3 със силни състезания на “Монца”. В “храма на скоростта” нашият пилот завърши девети в съботния спринт и 13-и в неделя. В основното състезание Цолов се движеше в битката за топ 5, но беше избутан от трасето и в бъркотията, включваща четири излизания на колата за сигурност и контакт, който доведе до спукана гума, се озова едва 19-и. “Българският лъв” направи някои силни изпреварвания и се възползва от грешки на други пилоти, но до края на надпреварата не успя да напредне повече от 13-ото място.

Така Никола събра общо шест точки от деветте кръга на шампионата – четири от “Спа” и две от “Монца”. Той завършва годината на 22-ро място от 35 участвали състезатели. Съотборниците на Цолов, Фредерик и Соси, са съответно 21-ви (11 точки) и 14-и (54 точки), като ART Grand Prix остана на осмо място в шампионата.

Със сигурност 16-годишният ни талант (най-младият пилот във Формула 3 тази година) тепърва ще може да разкаже повече за сезона, но напредъкът му в края на годината беше забележителен, така че има всички основания да се надяваме, че Цолов ще получи място в шампионата и догодина, когато с натрупания опит ще може да се бори за точки и подиуми по-често!

 

Лукс от Китай!