Renault представи петото поколение Scenic

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки

05 Sep 2023

По време на автосалона в Мюнхен Renault представи петото поколение на своя Scenic. За първи път миниванът, който междувременно се превърна в кросоувър, ще бъде изцяло електрически. Пълното име на модела е Scenic E-Tech, а платформата е същата, като в Megane E-Tech и Nissan Ariya.

 

Scenic идва с различни от общоприетите литиево-йонни батерии. Френският модел ще използва никел-манган-кобалтови батерии (NMC от първите букви на трите материала) на LG, като ще се предлагат два варианта – с 60 и 87 кВтч. Те са модулни, като идеята е, че при повреда, ще могат да се ремонтират отделните модули, а не да се прави скъп ремонт на цялата батерия. Версията Standard идва със 170 к.с., 280 Нм и 420 км пробег, при ограничение на максималната скорост от 150 км/ч.

Вариантът High Range пък е с 218 к.с., 300 Нм и 620 км пробег. Тук мощността на зареждане е увеличена от 130 на 150 кВт, а максималната скорост е 170 км/ч.

Интериорът е почти изцяло направен от рециклирани материали, включително пластмасови бутилки и подобни, но по-любопитното е, че дори алуминиевите преден капак и врати са от 40% рециклиран алуминий.

 

Най-достъпният пикап у нас?