Вижте разтоварването на колите от кораба Fremantle Highway (Видео)

  • Галерия със седем снимки Галерия със седем снимки

08 Sep 2023

Разтоварването на изгорелите и оцелели коли след пожара на кораба Fremantle Highway вече напредва, се вижда от ново видео. 200-метровият плавателен съд се намира в пристанище в Нидерландия, след като през юли на борда му избухна пожар, довел до смъртта на член на екипажа и изгарянето на неизвестен все още брой чисто нови коли.

 

Засега няма официално потвърждение, че пожарът е предизвикан от електромобил. Преди няколко седмици в нидерландската преса се появиха твърдения, според които нито един от близо 500 електромобила на борда не е засегнат и съответно пожарът не е тръгнал от някой от тях. Видеото обаче показва разтоварване както на незасегнати, така и на горели електрички.

В него се виждат няколко седана Mercedes EQE, които изглеждат невредими, както и поне един силно обгорен, който бива потопен от пожарникарите в контейнер, пълен с вода, при което колата е обвито в пара. Появиха се и снимки от напълно унищожени от пожара коли, без да става ясно дали са електрически.

В същото време някои от колите от кораба се движат на собствен ход, явно невредими от пожара, например един Mercedes GLB и няколко BMW-та.

Лукс от Китай!