В Бургас вече отнеха 80 коли на пияни и дрогирани, направиха си и нов паркинг за тях

  • 2 снимки 2 снимки

11 Sep 2023

Материал на колегите от OFFNews.bg

80 моторни превозни средства - в по-голяма си част леки автомобили, са иззети в Бургас от водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества от 8 август до днес. Още в първия ден след приемане на законовите промени, служителите от ОДМВР - Бургас иззеха два леки автомобила / за употреба на алкохол – 1.55 промила и за употреба на канабис/ и камион с полуремарке / за употреба на алкохол с концентрация – 3.02 промила/, съобщиха от МВР в града.

Съхранението на иззетите в Бургас моторни превозни средства първоначално се осъществяваше на паркингите към Районните управления, но поради насищането им бе потърсено съдействие от Община Бургас за организирането на ново място за съхранение и такова бе отредено и специално оборудвано със система за видеонаблюдение, СОТ и жива охрана.

Активните действия на полицейските служители по отношение проверките на водачи, шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества, ще продължат и в следващите дни, още повече че в ход е акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“

 

Лукс от Китай!