Пилот на Lufthansa отправи 24-километров визуален поздрав към РВД


12 Sep 2023

Или поне така може да се тълкува изображението, което е описал полет LH306 от Франкфурт към Сицилия, на 28 юли тази година. Любопитно „получилата се“ картинка е в резултат на маневри на пилота на Airbus A321, след като диспетчерът му съобщава, че кацането на летище „Катания–Фонтанароса“ не е възможно.

Служителят на ръководството на въздушното движение пренасочил самолета към Малта, като вероятната причина за невъзможност за кацане в Катания са смущенията в нормалната работа на летището. Резултат след пожар на основния терминал на 16 юли, възникнал в следствие на рекордните жеги, съобщава местният вестник La Repubblica.

Говорител на авиокомпанията споделил пред businessinsider.com, че силните ветрове били причината за прекратяване на първоначалния заход към Катания. Капитанът бил направил втори опит за заход, който също бил неуспешен. Това наложило пренасочване към Малта, където самолетът бил зареден с гориво, преди да отлети и да кацне на първоначално планираната дестинация.

Преди да достигне до островната държава обаче, 35 минути след провала на втория заход, полет LH306 прекарал 16 минути в маневри над източния бряг на Сицилия. Траекторията на отклонения Airbus може да видите ясно от данните на сайта Flightradar24.com. Относно дали „така обособилата се“ е случайна или направена нарочно, Lufthansa така и не дали конкретен отговор на businessinsider. Вие какво мислите? Дали капитанът е отправил „скрито послание“ към РВД или пък виновен е вятърът?

Лукс от Китай!