Есенен Авто Ретро Салон в София! Елате в неделя, 17.09


14 Sep 2023

Имаме вътрешна информация от Чичо Искрен, че третото по ред издание на „Есенен Авто Ретро Салон и Парад” ще бъде още по-зрелищно от предишните две. Той самият е зает с организацията, заедно с членове на Софийски авто ретро клуб и други помагащи ентусиасти, за да бъде събитието наслада за посетители и участници.

Както и до сега, участието е без предварително записване и такса, с регистрация на място е, а експонатите следва да отговарят на максимално близко до оригиналното си състояние. Формалното изискване е минимум 30 г. от датата на първоначалната регистрация, вярваме че кандидатите ще се съобразят с него.

Компетентното жури е съставено от Маргарит Карабуров, проф. Харолд Лешке и Георги Колев (Auto Motor und Sport България), които ще оценяват автомобилите в 36 отделни категории. Сред тях са Купата на кмета, Best in Show, Youngtimer, Coupe, Cabriolet, съветски, Muscle Car, предвоенни, следвоенни, военни машини, немски автомобил, мотоциклети, велосипеди.

Кога и къде? От 07:30 ч. до 13:30 ч. (от 07:30-09:00 ще се подреждат експонатите), на пл. „Александър I“ в София, между бившия мавзолей и двореца. Очаква ни истински празник на ретро културата, като тази година се очертава и времето да е с нас. Ние ще сме там, ще се радваме да се видим. Кликнете на плаката горе за събитието във Фейсбук, а за галериявта от миналата година - тук.

Лукс от Китай!